Dezert ze zakysaných ořechů

Dezert ze zakysaných ořechů

Proč zakysané?

  • chutnají jako jogurt, lehce nakysle, takže pro vegany fajn alternativa
  • ořechy jsou hůř stravitelné a zakysáním získáme skvělou ořechovou mňamku, která tolik nezatíží trávení
  • díky obsaženým probiotikům posilujeme imunitní systém, obnovují střevní mikroflóru a tím i celkovou rovnováhu v těle
Dezert ze zakysaných ořechů

Ingredience

hrnek kešu ořechů (můžete použít jakékoli oblíbené oříšky, semínka nebo kokosový ořech...experimentujte ;)

voda

probiotika

nepražené kakao

banán

čerstvé datle (není potřeba)

sušené bílé moruše

Postup

    Kysané ořechy
  1. Namočíme si kešu oříšky nejméně na 4 hodiny (ostatní ořechy se namáčejí většinou déle, 8+ hod.)
  2. Propláchneme, dáme do mixéru a mixujeme do hladka.
  3. Přidáme kapsli probiotik a vmícháme.
  4. Přendáme do suché sklenice, přikryjeme utěrkou a necháme zakysat v pokojové teplotě. Délka kysání záleží na chutích, čím déle, tím kyselejší, ale nechejte např. přes noc cca 8 hodin.
  5. Uchovávejte v lednici 2-5 dní podle použitých ořechů.
  6. Dezert
  7. Pro dezert si můžete připravit kakaový puding rozmixováním banánu a nepraženého kakaa, příp. s datlemi, pokud to chcete mít sladší.
  8. Zdobíme sušenými morušemi, ale použijte i čerstvé ovoce dle chuti ;)
http://blog.zijemezdraveji.cz/2015/08/18/dezert-ze-zakysanych-orechu/

Karolína Rašková

Karolína Rašková ...............

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *