Multifunkční spotřebič Optimum Thermocook Pro

Optimum Thermocook Pro

V nedávné době jsme začali spolupracovat se společnosti Froothie – distributora výrobků australské společnosti Optimum©, výrobce vysokorychlostních mixérů a jiných kuchyňských spotřebičů určených pro domácí i komerční použití. Od Froothie jsme dostali k otestování multifunkční spotřebič Optimum Thermocook Pro a vysokorychlostní mixér Optimum 9200A (druhé generace).

Nejprve jsme testovali Thermocook

Člověku chvíli trvá, než si vůbec uvědomí, co všechno tento multifunkční přístroj umí a s čím mu vůbec může pomoci. Hlavně se jedná o šikovnou věcičku, která pomůže začínajícím kuchařům a lidem, kteří nechtějí strávit u přípravy jídla hodiny a přesto chtějí jíst zdravě a chutně. Nastavení přístroje je opravdu jednoduché a intuitivní. Jediné, co může dělat problémy je našroubování nožů do nádoby (po jejich vyndání při mytí), ale rychle přijdete na správný způsob, jak si je přichytit – jednoduše je nacvaknete a už drží tam, kde mají. Jako velké plus vidím doplnění výbavy o stěrku a tyčku na posouvaní potravin při mixování, aby se tyto dostaly blíže k nožům. Součástí vybavení je také váha, díky níž bude příprava pokrmů podle receptů ještě snadnější. Dokážu si představit, že tahle výbava naučí i toho největšího kuchyňského nešiku připravovat skvělé jídlo. Spolu s přístrojem dostanete samozřejmě přehledný manuál doplněný o recepty s přesným postupem, co se má jak zapnout a nastavit.

Nejprve jsem otestovala mixování a napařování při dělání těsta na pizzu: na páře jsem si na dvacet minut dala hlávku květáku, kterou jsem potom rozmixovala. Přidala jsem hrníček mouky, 3 lžíce lněného semínka namočeného ve 4 lžících vody, bazalku, tymián, oregano, majoránku, sušený česnek, lžíci lahůdkového droždí a nechala mixovat. S těstem si Thermocook poradil bravurně, i když jsem se trochu obávala, jestli je mixér natolik dobrý, když se ve stejné nádobě vaří… Ale utáhl to.

Pizza - těsto
Pizza

Rychle jsem po sobě uklidila – příslušenství se umývají opravdu rychle, což opět potvrdilo mojí tezi, že Thermocook je pro ty, kteří chtějí ušetřit čas.

Poté jsem vyzkoušela program Poridge, tedy kaše. Původně to měla být rýžová kaše na sladko, ale já zrovna pokukovala po jáhlách, takže jsem do nádoby vysypala půlku hrníčku jáhel a dva a půl hrníčku vody a nastavila Poridge. Trochu mě zarazilo, že vaření cvaklo automaticky na hodinu, myslela jsem si, že kaše se dělají kratší dobu. Já ji tam nechala 40 minut. Mezitím jsem si nakrájela dvě jablíčka, hrušku a trochu jahod. Potom jsem do kaše zamíchala skořici, rozinky a smíchala ji s ovocem.

Kaše

Další den jsem v Thermocooku připravila houbové rizoto. Nejdříve jsem si dala uvařit sušené houby, aby změkly ve směsi koření v programu Stew na 15 minut. Vodu s houbami jsem si odlila bokem a do nádoby jsem v troše mandlového mléka dala podusit v programu Saute cibulku, česnek a řapíkatý celer, všechno nakrájeno na malé kousky. Po 5 minutách programu jsem tam přidala rýži arborio se zbytkem mandlového mléka a dala ještě jednou Saute. Potom jsem zvolila program Stir na 10 minut, během něhož jsem po asi dvou minutách pomalu přilévala houbový vývar. Mezitím jsem si nakrájela žampiony a sušené houby, které jsem po ukončení programu přidala k rýži a dala ještě jednou Stir. Nakonec jsem dochutila sušeným droždím, kořením a bylinkami.

Rizoto

Tady u rizota jsem uvítala, že mi směs sama míchala a nemusela jsem pořád stát u hrnce. U těchto jídel, která se mají míchat nejlépe bez přestání, to vnímám jako velké plus. Jako nevýhodu vnímám to, že se člověk celkem špatně dozvídá, že se mu to začíná připalovat, protože když si to míchá sám, tak si toho všimne. Já jsem si to naštěstí zkontrolovala a začala jsem tedy nalévat více vývaru.

Tento přístroj je jednoznačně výhrou pro studenty a lidi, kteří se často pohybují z místa na místo a nemají tak k dispozici pořádně vybavenou kuchyni, protože Thermocook je v podstatě „kuchyní na kolečkách“ :)

Adriana Gombalová

Jsem šestnáctiletá bytůstka, veganka od března 2014 koketující s raw stravou. Chodím na jazykové gymnázium, plánuju studovat medicínu a věnovat se homeopatii. Miluji hudbu, ráda čtu, píšu, kreslím, zpívám, dělám čínskou kaligrafii a fotím. Hraju na bicí, flétnu, elektrickou kytaru a housle. Ráda chodím na koncerty, do čajovny, kina, knihovny a na hory. Běhám, potápím se, lyžuju, plavu, hraju volejbal, cvičím Flowin a jógu a lezu po všem možném. Hodně cestuju, protože si libuju v objevování nových věcí, vyhýbám se stereotypům – proto ustavičně zkouším nové a nové recepty. Nemám oblíbené jídlo, chutě se mi neustále mění.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *